Realitatea anunturilor de pe internet

Internetul in ultimii ani s-a dezvoltat destul de mult. Imi aduc aminte cu atata drag anii 90, cand Google era ceva de neimaginat comparativ cu ce-i astazi. Totul a evoluat intr-o directie atat de buna, incat astazi poti sa fac orice pe internet, de la a-ti castiga existenta pana la a vinde lucruri de care nu te mai folosesti. Ei bine, astazi o sa discutam putin despre piata second hand de pe internet.

Site-urile de anunturi sunt destul de putine, de fapt, aavem doar doua mai importante: OKAZII si OLX. Tocmai.ro a fost desfiintat si unit cu OLX. Culmea cu tocmai ma intelegeam destul de bine si chiar era o experienta de utilizare ok comparativ cu OLX care se misca greoi.

Ideea anunturilor gratuite a fost dusa la un alt nivel in prima faza de cei de la OKAZII, care dupa ani de zile de gratuitate s-au decis sa puna ceva comisoane percepute la fiecare tranzactie in parte. Okazii.ro este singurul site unde nu ai cum sa iei teapa si asta din pricina sistemului de calificative implementat cu brio. Cand cei de la okazii au inceput sa ceara ceva bani pentru folosirea site-ului, romanii find romani, au fugit pe tocmai si mercador (actualul OLX)…

Ideea este ca realitatea anunturilor cu obiecte second hand este putin deformata atata timp cat tranzactia se incheie de la distanta. Nu ai siguranta ca ai cumparat un produs perfect functional de cat in momentul in care il primesti… E posibil sa fie teapa, e posibil sa fie totul ok… Dupa cum spuneam, atata timp cat tranzactia se desfasoara inafara site-ului okazii.ro, nu ai cum sa verifici seriozitatea vanzatorului sau a cumparatorului. La fel de bine te poti trezi cu colete intoarse de la curier din pricina faptului ca s –a intors coletul inapoi.

About The Author

  • ADD YOUR COMMENT