Wednesday 4th October 2023
10AM - 5PM, Mon - Fri

De cateva zile am observat ca internetul meu nu functioneaza cum trebuie. Nu ma refer la acea defectiune clasica a modemului RCS-RDS care iti limiteaza gigabit la maxim 100mb/s. Nu, pur si simplu vedeam iconita de la internet din dreapta jos a monitorului calculatorului ca se schimba pentru cateva secunde. Ce se intampla mai exact: se lua netul. Iconita de la internet primea acel X rosu ca si cum routerul ar fi stins sau nu ar exista cablu conectat la calculator.

Ce sa fie, ce sa fie? Prima data m-am gandit ca prostia de modem de la RCS-RDS face figuri, v-am zis ca nu ar fi prima data. Am urmarit problema. Cu prima ocazie cand am vazut ca se taie netul, am dat fuga pe hol unde este modemul si am observat ca becurile de la el erau aprinse, mai putin cel de la LAN2, portul care era desemnat cu cablul pentru calculatorul meu. Mai ramanea posibilitatea sa se defecteze placa de retea. Nu-i bai, am mutat pe alt port, am doua placi de retea in PC…

Dupa 10 minute se parea ca am depasit problema si ca intr-adevar era vorba despre placa de retea defecta, cand, dintr-o data, iarasi raman fara net. Na-ti-o franta ca ti-am dres-o… Ma duc din nou la router si inspectez cu atentie. Observ ca nu palpaia ledul de la LAN2 din nou si incep sa cred ca e cablul belit in dreptul tocului usii, pe unde intra in camera. Se freaca de usa de fiecare data cand aceasta se deschide si se inchide ca n-au fost in stare cei de la RCS-RDS sa faca o gaura in tocul usii..

Calc atent cablul in zona cu pricina, respectiv portiunea de pe toc, si ce sa vezi? Se stinge beculetul LAN2… iau piciorul, beculetul se aprinde. Problem solved. Am cumparat un cablu de 15m cu 10 lei gata mufat si am terminat balciul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top