Friday 17th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

In Romania, nivelul de trai este aparent unul destul de bun. E de ajuns sa te uiti pe strada. Vezi numai masini scumpe si case cu etaj. De unde au bani? De unde au oamenii bani in cel mai sarac judet din tara? Pai sunt doua variante, fie au parinti care muncesc prin strainatate pentru ca odraslele sa se rupa in besini prin Severin, ori au vreo afacere de-astea cu statul, ca tot e la moda. Au gasit cum sa fure intr-un mod sau altul si trag ca sugativele pana la ultima picatura.

Aud tot mai des in jur “acuma e de profitat, sa luam tot, sa nu mai lasam nimic”… Aceasta mentalitate destul de distructiva nu asigura un nivel de trai de cat pe moment. E de ajuns sa ajungi la fundul sacului sau cel care e furat sa se rpinda ca ravnesti la un ban nemuncit. Da, am prieteni care incearca prin toate metodele cu posibile s afaca bani fara sa munceasca in mod corect si cinstit… Asa sunt majoritatea romanilor ca deh, munca e pentru tractoare…

Nivelul de trai din severin se imparte in trei mari categorii: foarte bun, slab si inexistent. Un nivel de trai foarte bun au cei care pacalesc, fura si insala, slab au cel care muncesc cinstit si inexistent cei care nu au serviciu. Bine, asta cu “nu am unde sa muncesc” e relativa… Eu nu cred ca exista asa ceva, daca iti doresti cu adevarat sa muncesti gasesti unde. Vointa sa fie doar… Majoritatea putorilorcare prefera sa stea acasa de cat sa munceasca au o singura replica atunci cand ii intrebi de ce nu se duc la munca “pai unde sa muncesc ca nu sunt locuri de munca”… Nu e asa, locuri de munca sunt doar ca toata lumea vrea mii de euro pe luna si uita in ce tara traiesc. Nu-si rup ei cocoasa pentru 7 milioane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top