Friday 17th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Ma plimbam ieri agale printr-un magazin de bricolaj si intamplarea a facut sa ma opresc in dreptul raionului cu … becuri. Ma uitam la modele, dimensiuni marci si ma gandeam cat de mult a evoluat aceasta industrie. Parca si acum imi aduc aminte acele becuri de 100w cu filament care se ardeau intr-o veselie si costau aproape nimic. Cu totii le foloseam in anii 90 caci nu erau alternative. Ieri in schimb, stateam si ma uitam destul de mirat la o banda led.

Stiam ca exista becuri led, am avut si am si acum prin casa asa ceva, insa ma gandeam cat de departe a evoluat aceasta industrie, canalizata pentru a eficientiza consumul si de a reduce probabilitatea de ardere a becului in sine. Dupa cum stim cu totii, becurile led sunt mult mai fiabile, chiar daca sunt mai scumpe fata de cele clasice cu filament. Deci stateam si ma uitam la aceasta banda led si in prima instanta nu mi-am dat seama ce era. Am crezut ca este ceva sul de cabluri. Se putea, intr-un asa magazin

Dupa ce am vazut alaturi un controller wifi pentru banda led, mi-am dat seama ce este si cu ce se mananca. Nu imi venea sa cred , parca lipsisem de pe planeta vreo 50 de ani si acum, dintr-o data ma trezisem in mijlocul evolutiei. Iluminatul modern s-a schimbat destul de mult, mai ales cu ocazia Craciunului apar diverse instalatii, dupa cum vedem, deja controlate de la distanta. S-a zis cu acea cutiuta muzicala pe care o gaseam atarnata pe firul de curent al instalatiei de pom in copilarie.

Aceste benzi led merg puse oriunde, in pom, pe casa, prin curte, peste tot. exista o moda sa impodobim absolut orice in ziua de azi. Am plecat de la pomul de Craciun si am ajuns la case, pereti, garduri, pomi in toata regula, nu brazi, si asa mai departe. Iluminatul modern permite asa ceva si totul cu un cost destul de mic datorita tehnologiei LED, premiata nu de mult cu un Nobel marii cercetatori ai acestei planete. Daca aveti planuri de a cumpara benzi led sau becuri led, nu ezitati, merita banii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top