Prețurile umflate pentru mașinile second hand sunt ceva normal în România

 

Fiecare ciudat care se crede samsar și care are impresia că din vânzarea de mașini second hand te poți pricopsi, va pune minim 1000 de euro la o mașină indiferent de vechime.

Astfel, dacă o să treci prin târgul auto din Drobeta Turnu Severin o să observi mașini vechi de 16 ani pentru care unii cer 2400 euro, neînscrise.

Cu acte cu tot ce trebuie mașina respectivă te ajunge la 3000 de euro și e aproape la fel de bătrână ca tine dacă o vrei drept prima mașină, la 18 ani.

La noi e nevoia asta de a face combinații, nu putem să fim ca nemții, adică să mergem la școală, să  pregătim o meserie din care să ne câștigăm existența.

Nu, la noi, în România, combinația e sport național, este jobul nr. 1 al putorilor și al leneșilor, al oamenilor care ar face orice numai să nu fie nevoiți să meargă la muncă.

De-asta există și olx.ro sau lajumate.ro. Sunt site-urile de întâlnire ale combinatorilor, unde se fâlfâie mesaje de genul „dă-mi un cric ia un cauciuc”…

Nu avem responsabilitate și nici dorința de a munci. Am spus de multe ori faptul că și în țara asta s-ar putea face multe lucruri dacă oamenii ar fi deciși să pună umărul la treabă.

La noi nu vrea nimeni să muncească, e mult mai ok să mergem în Germania și să aducem o troacă de-o seamă cu noi pe care să cerem 2500 euro, neînscrisă, doar pentru că are un motor euro 4 și este taxa mică.

E mai ok așa decât să mergem la muncă, să stăm plecați de-acasă câte 8-10 ore, poate și mai mult, să nu putem să bem cât vrem și așa mai departe… Că sunt mulți care nu se duc la muncă din cauza boaștei.

About The Author

  • ADD YOUR COMMENT