Saturday 2nd December 2023
10AM - 5PM, Mon - Fri

Am inceput sa caut pe ici pe colo pe olx.ro ceva case sau garsoniere mai ieftine in Bucuresti si din pacate am observat ca preturile au inceput din nou sa creasca. Nu am putut sa fac legatura cu nimic altceva in afara de faptul ca tara moare si tot mai multi provinciali se muta in Capitala. E normal ca daca mori de foame in Severin de exemplu, iti faci bagajele si te duci intr-un oras mult mai bine consolitat din punct de vedere economic. Vinzi aici tot ce ai si te duci incotro vezi cu ochii, numai sa scapi de salariul minim pe economie de 777 lei pe care toti rahatii de patroni din Severin il dau angajatilor.

Dupa cum spuneam, e logic si lesne de inteles daca preturile cresc din aceasta cauza. In orasele mici preturile la imobiliare scad destul de mult si cresc in Bucuresti, Timisoara, orase in care nu se moare de foame muncind cate 16 ore pe zi pentru 8 milioane. Toata lumea incearca sa scape de saracie si isi doreste o viata mai buna. Atata timp cat cea mai mare coruptie se afla in provincie, e clar ca nu exista interes pentru a ridica nivelul de trai. De ce sa traiasca cetatenii mai bine cand pot sa fure unii mai mult? Cam asta este logica celor care conduc judete sarace. Daca ridici nivelul de trai oamenii nu vor mai fi asa supusi, nu?

Eu aveam impresia ca sclavia a fost de mult eradicata insa din cauza faptului ca unii patroni ofera 7 milioane si cer munca de 15, e clar ca nu-i asa. Da frate, ai firma, vrei minimul pe economie? Plateste minimul dar cere si 8 ore pe zi, 160 pe luna. Nu 260 de ore tot cu minimul pe economie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top