Thursday 16th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

De 15 ani, Mos Craciun nu mai vine cu sania, ca nu mai e zapada. Cred ca si-a schimbat mijlocul de locomotie ori si-a pus niste rotile la sanioara. De ani buni nu am mai avut un Craciun ca-n povesti, cu zapada si toate cele si din pacate la cum se anunta prognoza, nici anul acesta nu va face exceptie. Cred ca daca mai continua mult acest obicei al vremii incapatanate, povestea lui Mos Craciun o sa trebuiasa sa fie schimbata. Pai exista copii care nu au vazut niciodata zapada de Craciun si care poate isi imagineaza ce-i aia si de ce exista aceasta poveste formulata ina cest mod din moment ce nu exista zapada pe 24-25 decembrie. O forma moderna de poveste l-ar infatisa pe Mos calare pe ATV, nu?

Si cine e de vina pentru aceste probleme? pai noi. Noi suntem singurii vinovati pentru ca nu avem grija de natura. Am lasat-o de izbeliste si am inceput sa poluam de 10 ori mai mult de cat am avea nevoie. Ati vazut probabil drama prin care trece Beijingul de o perioada buna de vreme. Asa vom ajunge si noi in Europa daca ceva nu se schimba si nu incepem sa avem grija de mediul inconjurator. Nu se poate sa fim nevoiti sa schimbam povestile cu care am crescut doar din cauza faptului ca industria nu poate sau nu vrea sa treaca pe reusrse regenerabile. Aceste resurse regenerabile sunt scumpe si mult mai greu de implementat de cat vechiul carbune sau motorina sau orice alta sursa de energie fosila.

Eu sper ca in viitorul apropiat o sa inteleg importanta unui mediu curat si vom incerca pe cat posibil sa ne redresam. Altfel, lumea cum o stim noi in ziua de azi e se va autodistruge incet si sigur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top