Sunday 16th June 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Polul saraciei se afla bineinteles in Mehedinti, unde somajul atinge cote maxime. Inainte de toate, o sa discutam putin despre rata asta a somajului care niciodata nu este calculata cum trebuie. Sa zicem ca se anunta un somaj de 15% in Mehedinti. Ei bine, aceste procente reprezinta procentele celor inregistrati ca someri indemnizati sau neindemnizati. Cu alte cuvinte, cei care sunt in evidenta AJOFM drept oameni care nu au serviciu, cauta de munca si asa mai departe. ganditi0va pentru o clipa la cei din jur, cu siguranta cunoasteti oameni care nu au de munca si nu sunt inregistrati la AJOFM. Sunt infinit mai multi neinregistrati de cat cei inregistrati.

Polul saraciei apare in zona in care nu exista investitori. Motivul pentru care nu exista investitori este unul destul de simplu: prostia. Prostia duce la coruptie si automat la saracie. Atata timp cat se cer spagi pentru ca investitorii sa vina, e clar ca nu o sa vina nimeni niciodata la Severin. Acesti investitori au nevoie de beneficii ca sa vina in zonele sarace, si spaga nu cred ca este un beneficiu. Din cauza prostiei, oamenii nu inteleg care este beneficul dezvoltarii si cred ca nu vor intelege niciodata. Atunci cand esti dus cu pluta si semeni cu un purcel din ce in ce mai mult, e dificil sa mai tii cont de altceva in afara de propriul buzunar.

Polul saraciei nu va putea fi niciodata eradicat pentru ca nu exista dezvoltare uniforma din pacate. Daca nu se vrea, nu exista. Asta-i clar. De 26 de ani asteptam sa apara acei oameni care or sa vina in ajutorul cetateanului, nu in ajutorul propriului buzunar. Suntem condusi de niste puhavi si de niste lacomi de care nu cred ca vom scapa niciodata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top