Saturday 18th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Spun asta din perspectiva unui tip care umbla destul de des prin restaurantele din Romania si ma interesez de conditii in stanga si in dreapta, nu se stie niciodata cand mi se pune pata sa deschid si eu unul. Am observat totusi ca in 80% din locatii lipseste un singur lucru: acele camere frigorifice capabile sa mentina un volum mare de alimente la o temperatura excelenta. Acest lucru se intampla din doua motive in Romania, dupa cum urmeaza:

  1. Nu exista volum si nici diversitate in restaurantele. Putine sunt cele care ofera seara de seara cate ceva nou clientilor. De cele mai multe ori, restaurantele se axeaza pe un specific anume din care nu mai iasa cu una cu doua. Sa lasam deocamdata restaurantele din orasele mici de provincie, intrucat acestea sunt folosite numai pentru cumetrii, botezuri si nunti. Nu intra nimeni de pe strada ca sa manance. Ma refer la restaurantele din Bucuresti si Timisoara care seara de seara servesc oamenilor, nu din an in paste.
  2. Nu exista dorinta de modernizare. Pe langa cerinta, trebuie sa mai existe si dorinta celui care detine restaurantul de a utila corespunzator bucataria. Aceea este camera in care magia se intampla, aceea este camera ce poate sa faca diferenta dintre un restaurant de succes in care oamenii vin sa manance seara de seara si unul care este folosit doar pentru nunti si botezuri. Nu exista scuze pentru a nu mobila si utila corespunzator un restaurant, mai ales ca exista magazine online sau mai bine zis furnizori de aparatura profesionala destinata restaurantelor, precum dactrust.ro.

Orice restaurant trebuie sa aiba o bucatarie complet dotata si utilata si sunt de parere ca diversitatea aduce succesul atunci cand discutam despre restaurante. Cu cat meniul este mai diversificat, cu atat oamenii vor fi mai curiosi sa incerce seara de seara noi specialitati, insa ca sa poti oferi asta clientilor, trebuie sa ai o camera frigorifica in care sa poti depozita absolut tot ce-i necesar pentru asigurarea diversitatii. Nu e loc de zgarcenie, nu e loc de egoism in acest spatiu al mancarurilor alese.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top