Saturday 18th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Discutam ieri cu cineva despre celebrul clip în care doi tiriști români, „dau o lecție” unui șofer de Renault. Este acel clip în care șoferul de Renault șicanează în trafic un tir iar cel șicanat comunică prin stație cu un coleg de-al lui din trafic să-i blocheze drumul celui cu Renault. Ei bine, deși mulți spun că „bine i-au făcut”, eu sunt de părere că în asemenea situații, un șofer de tir nu trebuie să facă asemenea gesturi și am să explic imediat de ce.

Eu sunt de partea rațiunii iar în momentul în care cineva te șicanează în trafic, cel mai indicat lucru este să stai departe de el și eventual să anunți poliția. Dacă cumva ai și o înregistrare video, cu atât mai bine. Gestul primului șofer de a se băga practic peste Renault-ul care se afla în acel moment în depășire mi se pare o iresponsabilitate la fel de mare ca a celui care face pe grozavul în turism pentru că îmi pun o simplă întrebare: ce s-ar fi întâmplat dacă șoferul de tir care a făcut acea manevră de blocare ar fi acroșat mașina cu pricina, sau dacă mașina cu pricina ar s-ar fi răsturnat într-un șanț? Ce ar fi făcut șoferul de tir care a executat manevra în acel caz? Păi vă spun eu ce ar fi făcut, ar fi rămas fără permis, probabil și cu dosar penal.

Din acest motiv spun că nu sunt de acord cu asemenea exchibiții în trafic cu toate că unii o merită. Atunci când tu poți avea probleme foarte grave, nu merită să încerci să dai o lecție. Trebuie să ai un pic de minte și să te gândești la ce ți se poate întâmpla ție în cazul în care aplici acea corecție. Exact ca în cazul în care cineva te înjură iar tu îi dai cu parul în cap și-l omori. I-ai aplicat o corecție dar cu ce folos? Că ai luat 25 de ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top