Saturday 2nd December 2023
10AM - 5PM, Mon - Fri

vechituriAm ajuns ieri tras de mânecă și împins de la spate de cineva, prin târgul de vechituri din Drobeta Turnu Severin. De la intrare, am fost luat cu asalt de manele date la maxim, ca la bâlci. Din start, am zis că n-am ce căuta acolo dar am rămas cu tipul să-și caute și el un circular de mână second hand, îi trebuia pe la nu știu ce lucrare. Eu am mai avut experiențe neplăcute cu acest târg în trecut, mai bine zis cu găinarii ce vând aici, așa că nu mai voiam să calc pe acolo. Am catalogat de mult locul drept o groapă de gunoi în care nu voiam să mai ajung vreodată dar am zis să-i țin de urât omului.

Am observat cu atenție cum s-a transformat locul. Din târg de vechituri s-a transformat în târg al țiganilor. Foarte mulți țigani care vând încălțăminte pe acolo și haine. Habar nu am de pe unde le-au luat, dar am tot văzut clipuri pe net cu țigani care ia tot ce donează alții în locurile special amenajate prin străinătate așa că nu m-ar mira să fie luate de pe acolo. În fine, trecem peste faza cu cine vinde încălțăminte și haine pe acolo. Un alt lucru m-a șocat destul de serios…

Bă frate, există pe fiecare rând în parte pături întinse pe care sunt aruncate laptopuri vechi, foarte vechi de la începuturile anilor 2000. Întrebarea mea este cine ar cumpăra așa ceva sau de ce oamenii aduc la târg așa ceva în speranța că se vor vinde? De ce dracului ar vrea cineva să cumpere așa ceva? Și ce-i mai șocant este faptul că cei care le vând cer o grămadă de bani pe ele. Frate, adică chiar așa târgul acela este plin cu găinari puși pe căpătuială? Chiar așa toată lumea vrea să se facă cu pula mare din gunoaiele pe care le găsește aruncate prin fundul curții sau prin podul casei?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top