Wednesday 15th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Nu știu frate pe unde a trecut timpul. Este aproape luna decembrie și nu înțeleg pe unde a trecut timpul. Parcă mai ieri era 1 noiembrie. Se pare că timpul trece atunci când ești mereu ocupat, atunci când muncești. Dacă nu ai timp să te plictisești e clar că nu realizezi că trece timpul. Imediat vine luna decembrie, trece Crăciunul, vine Revelionul și se schimbă anul, trecem în 2018.

Așa ne trece și viața fraților. Zi cu zi, săptămână cu săptămână, lună cu lună, an cu an. Suntem atât de preocupați de muncă încât nu ne dăm seama de ce se petrece. Problema este că nici fără muncă nu poți să stai că vrei și tu o mașină, o casă, un televizor nou sau un telefon. Totul în viața românului de zi cu zi se face cu multă chinuială, prin intermediul compromisului timp contra bani.

Mai mult ca sigur o să ajungem în acel moment în care o să ne facem calculul suprem: a meritat să pierdem atât de mulți ani din viață cu munca și cu trasul pentru o casă? Cine știe, în unele cazuri o să merite, în alte cazuri nu o să merite. Cert este că noi, tinerii săraci care nu am primit nimic de la părinți, suntem oarecum osândiți la muncă asiduă zeci de ani doar pentru a avea o casă.

Noi nu am avut bunici care să-și vândă casele și terenurile și să ne dea nouă să ne cumpărăm vile prin București și mașini de lux. Noi, dacă vrem case o să muncim de-or să ne sară capacele și nu vom da niciodată bani pe vile, cât despre mașini de lux, nici nu poate fi vorba. Noi cunoaștem valoarea banului muncit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top