Sunday 16th June 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Spuneam mai demult faptul că în România se moare pe drumuri mai des ca-n Siria de bombe și de multe ori mă întrebam care naiba să fie motivul? Unul dintre ele este lipsa autostrăzilor. În țările civilizate sunt autostrăzi și sunt șanse destul de mici ca oamenii să fie nevoiți să facă depășiri la drum lung. Apoi, mai e motivul Schumacher. Șoferul român întotdeauna trebuie să meargă mai tare decât e normal pentru că, vezi doamne, nu mai ajunge la destinație în timp util. Unii s-au obișnuit să facă pe piloții pe stradă și să transforme un drum lung într-o adevărată cursă, într-o depășire continuă.

Nu mai pot cu idioții care intră pe contrasens. Atunci când ai numai drumuri cu o singură bandă pe sens, se întâmplă multe tragedii. De ce? Pentru că idioții nu pot să meargă corect, ei trebuie să depășească, se cred pe pista unui circuit de Formula 1 și au în mintea lor mică și îngustă impresia că lor nu li se poate întâmpla niciodată nimic. Atunci când te crezi regele șoselelor, cel mai tare din parcare, cel mai bun șofer din lume, începi și depășești peste tot și ajungi inevitabil să faci accidente destul de urâte din care tu să scapi, dar alții să nu scape.

Eu unul dacă aș lucra la Poliție aș pune camere de supraveghere din 500 în 500 de metri pe toate drumurile naționale astfel încât să las fără permis pe toți mega șoferii care în timpul unei curse, pardon, unui drum în afara localității, stau mai mult pe contrasens decât pe banda lor. De ce să moară sau să ajungă în spital oameni nevinovați? Pe bune, și aș băga și o lege care spune că la a doua abatere, adică la a doua surprindere neregulamentară pe contrasens, rămâi fără permis de tot, ori primești interdicție de a mai conduce pe drumurile României. E nevoie de sancțiuni drastice pentru idioți, altfel nu te poți înțelege cu ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top