Wednesday 17th April 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Va povesteam intr-un articol precedent faptul ca imi caut ceva masinuta ieftina cu care sa imi fac treaba prin oras. Din pacate, maisnile mici sunt 90% pe benzina si m-am cam speriat cand am vazut pe net ce coonsumuri au acestea. Drept exemplu o sa va dau un Polo din 2001-2002, motor pe benzina curpins intre 1000 cmc si 1400 cmc. Consumul variaza intre 9 si 12% conform spuse proprietarilor de drept, care au deja masina in batatura. E drept, nu prea poti sa te iei dupa ce zice X si Y in aceasta situatie pentru ca acest consum al masinii, mai ales la benzinare este influentat foarte mult de modul in care masina este condusa. Daca este condusa foarte sportiv, consumul va creste destul de mult.

Am avut un Fiat Punto cu motor de 1242 cmc pe benzina si mi s-a parut ca ar consuma destul de mult. Niciodata nu a luat mai putin de 8% in oras. Consuma intre 8 si 10% si nu era versiunea cu AC. Pai daca aveam si ceva cu AC e clar ca pe timp de vara sarea de 12% in oras. La fel si pe timp de iarna cand stim cu totii ca toate masinile isi maresc consumul din cauza temperaturilor scazute.

O sa caut in continuare o versiune de masina de dimensiuni mici, perfecta pentru oras dar care sa fie pe motorina. Sa vedem ce gasim, cu toate ca sunt destul de scumpe, cam cu +700 euro fata de versiunile benzinare si trebuie sa vad daca se merita compromisul la cat am eu de gand sa tin masina respectiva. O sa revin curand cu un calcul estimativ care sa stea la baza alegerii intre o masina diesel si una pe benzina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top