Wednesday 4th October 2023
10AM - 5PM, Mon - Fri

Lemnele la palet gata tăiate și stivuite sunt cea mai mare țeapă pe care o puteți lua. De ce? Păi pentru că sunt mult mai puțin de 1 metru cub acolo. Paleții sunt făcuți în așa fel încât să fie 1 metru x 1 metru x 1 metru ca și dimensiune dar din cauza faptului că lemnele sunt gata tăiate, se pierde destul de mult. Spațiul gol adunat între lemele alea stivuite unul peste celălalt în acel palet este destul de generos iar faptul că mulți au tendința să vândă acel lemn drept la metru cub, eu unul vă spun că vă cam păcăliți cu el.

Păi bine și probabil o să întrebați despre alternative. Care să fie oare? Ei bine, se spune că cel mai bine ieși la socoteală în momentul în care cumperi lemne sub formă de copaci și îi tai tu cu drujba. Deci camionul să vină să-ți aducă practic copacul la poartă. O să observați că va fi de aproape 2 ori mai mult lemn de cât atunci când cumpărați la palet. Știu că e mare diferența dar vă asigur de faptul că prin acele mici crăpături și spații goale din palet se pierde foarte mult material lemnos.

Ideal ar fi să nu mai aveți nevoie deloc de lemne pentru a vă încălzi locuințele în anul 2016, însă în acest moment este cea mai ieftină soluție în ideea în care găsești lemn la prețuri foarte bune chiar și la negru. Să nu ne căcăm pe noi de corectitudine, că doar nu cred că a primit cineva vreodată chitanță sau factură atunci când a cumpărat lemne, nu? E clar că încă se mai fură ca-n codru cum s-ar zice… De-asta zic, măcar dacă nu renunțați la lemn, încercați să nu fiți păcăliți de unii sau alții.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top