Norii seci

Nu stiu ce Dumnezeului se intampla, dar de vreo cativa ani incoace, norii se aduna deasupra Severinului fara sa cada vre-un strop. Asa se intampla in 90% din cazuri cand se innoreaza si sta sa ploua. Nu vorbesc de toamna si de ploile ce tin cate 2 luni, ci de furtunile de vara in care norii se aduna rapid, trag o torentiala de juma de ora si apoi iese din nou soarele.

Ei bine, asa s-a intamplat si acuma… S-a scremut atmosfera sa adune nori de ploaie si au cazut… 3 stropi… Cred ca e nevoie sa discutam cu ceva indieni sa faca dansul ploii. Sau BOR-ul sa tina ceva Sinod Extraordinar in care sa ordone tuturor popilor sa se roage pentru o ploaie zdravana, caci altfel, asa cu taraita, nu cred ca o sa creasca nici macar iarba pe marginea drumului.

E nevoie de ploaie pe la tara, e nevoie de ploaie pentru niste recolte mai bogate. Din pacate, ploile la noi se lasa asteptate destul de mult. Avem doar norii negrii adunati deasupra, tunete, fulgere si in ce mai bun caz vreo 3 stropi. Vrem si noi mai mult de 3 stropi mai ales ca pe timp de zi avem de-a face cu temperaturi de peste 33 de grade. Soferii stiu mai bine despre ce vorbesc.

Norii seci se aduna deasupra Severinului de cativa ani si cred ca e o problema pe undeva, altfel nu imi explic. Orasul este bagat intre dealuri si e posibil sa se creeze ceva clima proprie? Daca da de ce tocmai acuma? Pana acuma a fost ok, aveam veri in care ploua de rupea si toata lumea era multumita. Aveam si recolte, aveam de toate… Cred ca ne-am jucat prea mult cu poluarea in ultimii ani, atata tot… E nevoie de putin relax, zic doar… Sa vina regenerabilele.

About The Author

  • ADD YOUR COMMENT