Friday 17th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Sarbatorile de iarna au un farmec aparte. Discutam despre Craciun si Revelion, Sf. Nicolae, Ion si Vasile. Din pacate, nu exista zapada pe jos, nu mai avem de mult un Mos Craciun care sa vina cu sania lui trasa de reni. Sarbatorile de iarna incep sa se rupa incet incet de tot ceea ce inseamna traditie si o sa va spun imediat de ce. Pe 26 decembrie, Carrefour era plin, la fel si Mall-ul din apropiere.

De ce era Mall-ul plin in cea de-a doua zi de Craciun? Pai pentru ca nu mai exista traditii. Oamenii nu mai petrec timp acasa sau la tara cu rudele si prietenii. In fata blocului, toate masinile vecinilor sunt nemiscate, semn ca nu mai face nimeni sarbatorile de iarna la tara. Probabil ca nici nu mai gateste nimeni din moment ce se duc si mananca precum spartii de la KFC…

Cum sa dai ma mancarea traditionala de sarbatori pe gunoiul ala de la KFC? Pe bomba aia chimica? Am ajuns sa mancam Fast Food in ziua de Craciun? Cat de mult ne-am mai degradat ca societate. Uneori nu-mi vine sa cred… Pur si simplu mi se pare strigator la cer ce se intampla. In loc sa stam cu familia si sa mancam sarmale si toba, mergem la Mall cu prietenii unde mancam junk food?

Astea sunt noile traditii de sarbatori. S-a dus tot ce era bun, a ramas tot ce-i nociv. Probabil ca si patronii puhavi si lacomi contribuie la diluarea traditiei de sarbatori, chemand la munca angajatii din Mall-uri. Daca peste tot ar fi inchis, poate ca oamenii ar sta acasa si s-ar bucura de sarbatoare alaturi de familie si de produsele traditionale specifice. Din pacate, se intampla exact invers si nu ne dam seama cat de nociva este aceasta abordare pentru noi, ca natie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top