Saturday 18th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Multi or sa ma intrebe ce e aia muzica EuroDisco. Ei bine, e o muzica aparte aparuta inca prin anii 1970. Aceasta a avut parte de 40 de ani de traditie si o sa vedem in cele ce urmeaza putin despre istoria ei. In principal, a derivat in Eudodance si Europop de-a lungul timpului. De muzica Eurodance cu siguranta ati auzit.

Muzica EuroDisco reprezinta forme variate ale muzicii dance evoluate din muzica disco a anilor 70, care incorporeaza elemente pop, new wave si rock intr-o atmosfera disco. Astfel, muzica EuroDisco a dat nastere erei space disco la sfarsitul anilor 70 si ItaloDisco la inceputul anilor 80.

Termenul de Euro-disco a aparut la mijlocul anilor 70 pentru a descrie piesele dinafara Angliei ale artistilor precum ABBA – Suedia, Boney M. – Germania si asa mai departe. In anii 80 a aparut cel mai reprezentativ grup al muzicii euro disco numit Modern Talking. Printre cei care au mai avut succes in acea vreme mai amintim Bad Boys Blue. In anii 90 a aparut muzica Eurodance, o forma evoluata de eurodisco.

Unde mai poti asculta astazi muzica Eurodisco?

Ei bine, nu prea mai ai unde inafara de Youtube sau radiouri tot pe internet precum di.fm. Oricum aceasta muzica este foarte nisata si exista o mana de oameni care o asculta doar. Sunt oameni care ori au trait acele vremuri si au ramas “afectati” de minunatele acorduri greu de reprodus in ziua de azi, ori sunt oameni care doresc sa asculte o muzica ceva mai de calitate fata de cea din ziua dea zi.

Pe vremuri, muzica eurodisco era in mare voga si cred ca pe masura ce am avansat, am adaptat-o putin cate putin pana nu a mai ramas nimic din ea. Din pacate, doua anii 2000 si-a pierdut complet forma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top