Motivul pentru care în România nu vor fi niciodată site-uri tech de nivel mare

Ne uităm cu toții cu jind la site-uri tech precum PcMag sau The Verge și ne întrebăm de ce în România, una dintre cele mai tehnologizate țări din UE, sau mai bine zis țara din care ies cei mai mulți IT-ști, nu iau naștere asemenea proiecte de anvergură? Adică specialiști avem, internet țeapăn și ieftin avem, public amator de news tech avem, unde este de fapt problema?

Ei, bine, după ce am pus și eu pe roate androidblogger.eu am văzut cam care ar fi problema și de ce în țara asta nimeni nu se chinuie să ducă un pas mai departe site-urile tech. Cu toții se mulțumesc cu câteva mii de vizite pe zi, maxim, fără să dorească să dea naștere unui brand internațional sau măcar foarte cunoscut la nivel național. Și nu, nu este vorba despre bani aici cum ați crede cu toții.

În momentul în care pui bazele unui site tech vei avea nevoie de colaborări pe parte de review. Oameni care să facă chestia asta sunt destui și destul de pricepuți aș putea spune. România are profesioniști și oameni atenți la detalii dar apare o problemă destul de interesantă aici. Ce le dai de muncă? Vizite ai pe site, conținutul e ok, dar de unde faci rost de tehnologie pentru review?

E aproape imposibil să obții colaborări cu companiile producătoare de tehnologie pentru că ale lor conexiuni cu România se fac prin firme românești iar aici se înfundă totul. Nu vei primi pentru review telefoane, laptopuri sau alte minuni decât dacă ești prieten cu firma românească ce se ocupă de PR-ul firmei din străinătate, producătoare. Aceasta este marea problemă, din această cauză site-urile românești tech nu se dezvoltă, nu au cum să o facă din moment ce producătorii nu se implică. De fapt, ei s-ar implica probabil dar atunci când intră pe fir românul, s-a zis cu șmecheria.

About The Author

  • ADD YOUR COMMENT