Sunday 16th June 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

opelÎn România, mărcile de mașini nu sunt chiar atât de diversificate cum ar crede unii. E suficient să te uiți pe site-urile destinate anunțurilor second hand și vei observa că de exemplu, există 27 de mii de Volkswagen la vânzare, iar imediat pe locul doi vine Opel cu 17 mii. Opel este cea de-a doua marcă în topul preferințelor românilor se pare, nicidecum Dacia cum ar crede unii. Chiar dacă avem Dacia autohtonă, românii preferă să cumpere second hand-uri, nu Dacii.

Dar de ce adoră românii Opelul? Ce au cu această marcă de mașină mai exact? Ei bine, românilor le plac Opelurile din trei motive mari și late: sunt ieftine, sunt rezistente și sunt ușor de întreținut. Ce înseamnă că sunt ușor de întreținut? Păi în primul rând piesele sunt destul de ieftine, mai ieftine față de Volkswagen. O mașină perfectă este aceea pe care o poți întreține. Dacă vei căuta pe net piese auto pentru Opel vei vedea care este realitatea, vei vedea de ce românii iubesc aceste mașini.

Care sunt cele mai îndrăgite modele de Opel de pe străzile din România? Ei bine, discutăm despre Opel Astra, Opel Corsa, Opel Vectra și Opel Zafira pentru amatorii de cărat la și de la țară. Le-am văzut cu toții în trafic și cred că oricine poate confirma această realitate. Și chiar dacă mulți se grăbesc să spună faptul că Opelul nu are confort, eu zic următorul lucru: nu toată lumea are nevoie de confort. Oamenii au nevoie de o mașină adaptată la drumurile noastre din punct de vedere al rezistenței, al consumului și al prețurilor pieselor de schimb.

Adică degeaba au un BMW dacă îți consumă 14% în oraș, te costă 400 de euro numai kitul de ambreiaj și vorbesc despre ceva  after market, nici de cum original. Da, BMW-ul are confort dar trebuie să înțelegem că acest confort vine cu un preț pe măsură. Românii au nevoie de mașini pe care să le poată repara atunci când se strică fără să fie nevoiți să facă credit la bancă. Românii au nevoie de mașini pe care să le poată întreține.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top