Thursday 13th June 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Companiile din România au nevoie de helpdesk IT și asta din multe cauze, despre care vom discuta în cele ce urmează. Bine, nu trebuie să înțelegem ceva greșit prin contractarea de servicii specifice de la o firmă specializată, din contră, este un pas înainte către normalitate, către evoluție pentru că știm cu toții cum e cu calculatoarele în majoritatea firmelor din România: sunt reparate și sunt manageriate de niște oameni fără calificare, plătiți prost sau chiar deloc plătiți.

Haideți să trecem în revistă care sunt așadar cele mai importante 4 motive pentru care companiile din România încă mai au nevoie de servicii helpdesk IT. Poate că sunt motive lesne de înțeles pentru unii, dar vă asigură că nu pentru toți.

Motivele pentru care companiile din România încă mai au nevoie de helpdesk IT

  1. Societatea este încă afectată de diferența între generații. Nu știu câți dintre voi ați fost într-o companie ceva mai mare să vedeți câți angajați sunt tineri și câți sunt bătrâni. E clar că cei bătrâni nu prea știu să folosească calculatoarele, să instaleze softuri specializate sau să își depaneze propriile stații de lucru atunci când apar problemele.
  2. Tehnica de calcul este foarte veche și dificil de lucrat cu ea. O altă problemă pentru care este nevoie de ajutor din exterior pe nișa IT este vechimea tehnicii de calcul. Eu unul am văzut companii care încă folosesc Windows 98, dacă vă vine să credeți așa ceva… Atunci când se defectează o stație de lucru foarte veche, să o repari fără ajutor specializat este misiune aproape imposibilă.
  3. Companiile din România sunt reticente în ceea ce privește înființarea unui departament propriu de helpdesk IT. Nu am înțeles niciodată de ce o companie care are deja 100 de angajați iar activitatea ei se desfășoară online, nu are un departament propriu de helpdesk.
  4. Angajații, cel puțin în România, nu știu și nu vor să folosească calculatorul mai mult decât li se cere. Foarte multă lume este capabilă să folosească cu chiu cu vai doar programele cu care-și fac treaba la serviciu, tot ce-i peste este tratat cu un veritabil „nu știu”… Astfel, serviciile de helpdesk IT sunt foarte bine venite atunci când ceva nu funcționează cum trebuie.helpdesk-it

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top