Saturday 18th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Am văzut mai devreme un clip în care un moldovean era avertizat de poliție că fuma într-un parc. Omul nu a primit amendă, a scăpat de avertisment, însă se pare că moldovenii au interzis acest lucru. Dacă la ei se poate, la noi de ce nu? Iată că oamenii ne-au luat-o înainte ca și nivel de civilizație, măcar pe acest sector al legii anti-fumat. La noi a fost circul de pe lume când s-a interzis în cârciumă, dacă interziceau și pe stradă cred că ar fi avut loc o a doua revoluție.

Mie unul mi se pare o idee bună să se interzică fumatul și pe stradă, nu doar în spațiile publice închise pentru că mi s-a întâmplat de multe ori să merg pe stradă și cel din fața mea să-mi sufle în nas fumul de la țigară. Omul nu a făcut-o intenționat dar cum afară bătea vântul, mi-a venit mie în nas tot fumul și m-a deranjat. Eu nu sunt fumător și sunt de părere că a fuma nu e un drept, este un viciu și cei care vor să fumeze să o facă la ei acasă unde nu deranjează pe nimeni. Așa e în toate țările civilizate, chiar și în Moldova…

Mi s-a întâmplat de multe ori să mă duc pe la pădure seara la alergat și să fiu asediat de fumul de țigară al celor care se strânseseră pe bănci. Dacă erau acolo 4 indivizi, fiecare cu țigara lui, vă dați seama că jumătate din pădure era plină de fum. Eu mă duc la pădure ca să respir aer curat atunci când alerg, nu să respir fum de țigară… Dacă nu voiam aer curat mă limitam la flotări și genuflexiuni acasă, nu mai ieșeam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top