Sunday 19th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Pe masura ce avansez si eu in aceasta societate ahtiata pe cultul frumosului si pe valoarea banului, incep sa observ niste obiceiuri destul de penibile si irationale la romani, la tanara generatie. Ceea ce ma frapeaza cel mai mult este faptul ca tinerii isi doresc o masina cat mai scumpa, desi nu isi permit intretinerea acesteia. Isi doresc o masina desi stau cu parintii in loc sa isi doreasca independenta unei locuinte.

Cati nu am vazut corditi de 20 de ani cu Seria 5, A6, Mercedes chiar si daca ii intrebi ce meserie au or sa-ti raspunda ca pe Facebook “Lucrez la portofelul lui tati”… Sau in cel mai rau caz, lucreaza pe la ciordit prin strainatate. Se pare ca Romania a devenit o tara in care fala tiganeasca a acaparat un popor intreg. Nu conteaza cine esti, conteaza ce ai. Nu conteaza ce stii sa faci, ci ce masina ai.

In Romania, pe primul loc sunt bunurile, nu persoana, nu familia, nimic altceva. E important sa fii un pusti cordit cu masina de zece mii ca sa te vada lumea, nu ca masina in sine ar fii o masina foarte buna, motiv pentru care te-ai decis sa o cumperi. La noi totul e pe dos, inclusiv mentalitatea. Ne mai miram ca nu ia bacul decat jumatate din candidati? Pai jumatatea care pica sunt niste analfabeti care viseaza masini si vile care eventual or sa cada din cer, candva…

Majoritatea tinerilor din Romania sunt specialisti in fumat si spart seminte, vorbit vulgar si taiat frunza la caini. S-a ajuns aici poate si din cauza faptului ca parintii le-au pus pe tava absolut tot ce si-au dorit. Cand ai tot ce vrei, nu mai esti motivat sa faci nimic in viata, nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top