Saturday 18th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Au început să apară prin hipermarketuri acele cărucioare pline cu alimente, aprovizionare ca pentru război. Ei bine, nu-i nimic ciudat, căci vine Paștele. Mai puțin de două săptămâni ne despart de cea mai mare sărbătoare a creștinătății și sunt de părere că s-a dat startul Apocalipsei cumpărăturilor. Eu unul nu am înțeles niciodată de ce oamenii cumpără alimente de 600 de lei, adică un cărucior de hipermarket plin ochi. Adică na, înțeleg ideea de „masă bogată”, dar parcă e exagerat.

A avea o masă bogată de Crăciun sau Paște nu înseamnă neapărat să cumperi alimente de 10 milioane. E drept, că în ziua de azi nu mai aducem nimic de la țară astfel încât să putem scuti o cheltuială, de fapt chiar ducem la țară, însă tot nu se explică acest coș plin ochi cu alimente care mai de care mai scumpe și mai puțin necesare. Evident, risipa de alimente este una colosală în această perioadă, când cu toții cică ar trebui să fim mai buni. În loc să le dăm celor care au cu adevărat nevoie de ele, le aruncăm pur și simplu.

De ce le aruncăm? Păi cât să și mănânci de Paște? Sunt doar 2 zile… Asta faci de dimineața până seara? Stai și bagi în tine ca spartul chinuindu-te să consumi tot ce ai cumpărat? Evident nu, cred că peste 70% din alimentele cumpărate ajung la tomberon. Efectiv se cumpără prea mult, nu pot să înțeleg de ce se întâmplă acest lucru, poate doar lăcomia și fala aia prostească, să avem ce poza pe Facebook de sărbători, să vadă ceilalți câte avem noi pe masă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top