Wednesday 22nd May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Incerc sa imi aduc aminte cand am folosit pentru ultima data o solutie antivirus. Cred ca am folosit ceva in urma cu cateva luni dar nu era un antivirus, ci un virus remova tool de la Kaspersky, mai precis Kaspersky Virus Removal Tool. Am avut nevoie de el ca sa scanez niste arhive descarcate de pe internet, altfel nu-l mai descarcam.

In urma cu vreo 3 ani am avut niste licente gratuite de la Bitdefender si atunci am mai incercat sa vad daca merita sa tin antivirus. Inafara faptului ca imi incetinea destul de mult calcualtorul, nu a reusti sa prinda nimic. Nu din cauza faptului ca nu mai exista virusi ci din cauza faptului ca nu ii descarc eu de pe net. Eu sunt genul de om care stie sa se fereasca de virusi.

Cum te pori feri de virusi:

  1. Nu deschizi atasamentele din mailurile suspecte sau SPAM
  2. Nu descarci jocuri de pe net de pe site-uri neautorizate
  3. Nu folosesti StrongDC – cel mai probabil sa iei virusi daca descarci ceva cu el
  4. Nu dai click pe toate reclamele de pe net, mai ales daca sunt de pagini pentru adult
  5. Nu conectezi la PC stikuri de memorie sau HDD externe daca nu iti apartin

Am enumerat mai sus 5 cele mai intalnite cazuri in care te pori infecta cu un virus. Nu e deloc recomandat sa nu ai antivirus in ziua de azi pentru ca, spre deopsebire de anii trecuti, in prezent folosim foarte des platile online iar scopul hakerilor este sa va infecteze si sa aiba acces la datele bancare. Eu nu mai folosesc antivirus pentru ca stiu sa ma feresc de aceste 5 situatii, insa pentru utilizatorii normali fara cunostinte avansate de PC, il cam recomand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top