Mai bine stăm acasă decât să muncim pe bani puțini

Urmăream comentariile de la un clip marca Recorder. Era vorba acolo despre tinerii care nu prea vor să vină la muncă. Nimic nou, s-au obișnuit să stea pe banii părinților până la 30-40 de ani. Cunoaștem. Ce m-a surprins în comentarii este faptul că majoritatea celor certați cu munca au o părere foarte aiurea despre patroni, pe care-i acuză că vor să facă munți de bani plătind prost angajații.

Se vehiculează pe-acolo ideea că mai bine stai acasă decât să muncești în România. Păi stați fraților acasă, stați acasă și așteptați să se mărească salariile până le ajung ca nivel pe cele de dincolo.

Sunt curios cum naiba își imaginează unii oameni că vor evolua în viață cu o asemenea mentalitate. Adică ei vor bani mulți din prima deși nu prea știu să facă mare lucru. De pretenții cu toții avem podurile pline, de competență și de pricepere în diverse meserii cam ducem lipsa.

Cu toții trebuie să începem de undeva, și să nu uităm că România e o țară de 10 ori mai săracă decât Germania, normal ca aici salariile să fie de 10 ori mai mici. Care are pretenții de salarii mari să demonstreze mai întâi că le merită, așa mi se pare normal.

Eu sunt convins că în România, o persoană care demonstrează competență va putea să ajungă la un venit capabil să aducă un nivel de trai destul de bun. Desigur, acum depinde de fiecare persoană în parte ce consideră nivel de trai bun. Unii oameni au impresia că se pot descurca cu mai puțin, altora le trebuie sume mai mari. Depinde de caracterul fiecăruia. Cei care sunt lacomi, clar nu vor reuși să fie mulțumiți.

About The Author

  • ADD YOUR COMMENT