Friday 22nd September 2023
10AM - 5PM, Mon - Fri

maxresdefault

Băieții de la B.U.G. Mafia au scos o piesă nouă, care se numește Ulei și Apă, interpretată cu ajutorul Lalla & So. Nu știu voi, însă eu sunt mare fan B.U.G. Mafia. Am crescut cu ei practic, din 1998 tot îi ascultam pe casete audio, la walkman. Desigur, copiii din ziua de azi nu știu ce-i ăla un walkman sau o casetă audio căci s-au născut în era digitală, însă eu îmi amintesc cu drag de acele vremuri. Mi-au fost foarte drage mai ales că au compus în mare parte copilăria mea.

În anii 90 toată lumea asculta B.U.G. Mafia, copiii ca noi ascultau pe casete piratate, copiate de 10 ori până se auzea fâșâit mai mult de cât muzică în sine. Erau casete necenzurate în care se auzeau înjurăturile, nu ce puteai să cumperi de la tarabele de casete. Și nu puteam ține casetele în cutiile originale, ar fi văzut părinții. Le băgam în cutii de 3rei Sud Est sau Animal X, să nu dea de bănuit. Nu aveam voie cu așa ceva prin casă, în anii 90 exista încă educație.

Bine, nu vreau să zic faptul că B.U.G. Mafia făcea muzică pentru needucați, însă pe vremea aceea părinții încercau să ne țină cât mai la distanță de chestii nasoale și rap/hip-hop-ul vremurilor respective era ceva nou. Noi nu am avut o cultură muzicală în acest sens pe care lumea să o înțeleagă pentru că am scăpat de comunism în anii 90 practic, oamenii nu au avut timp să se obișnuiască. Astfel, părinții veniți din comunism, nu puteau pricepe fenomenul la doar câțiva ani distanță de Epoca de Aur.

Astăzi, eu mă-nclin. B.U.G. Mafia a rămas o formație activă, care scoate regulat piese din ce în ce mai faine și mai adaptate vremurilor pe care le trăim. Mă-nclin în fața celor care au rezistat făcând muzică de calitate. Mulțumesc B.U.G. Mafia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top