Saturday 2nd December 2023
10AM - 5PM, Mon - Fri

Luni incepe bacul in adevratul sens al cuvantului. Labareala asta cronica cu “competentele” s-a dus, gata… Acum incep examenele pe bune. Nu inteleg de ce naiba ministri schimba bacul asta dupa cum bate vantul. Auzi cica acuma la medie conteaza numai 3 din cele 6 probe, nu mai e ca pe vremea in care eram eu la liceu. Pai eu am dat 6 examene, 6 note iar media de la bac era formata din media celor 6. Acuma, nu mai e asa, 3 probe sunt cu competentele lu peste prajit la care se primesc calificative, nu note. Asadar, nu pot fi luate in calcul la media de la bac. Astfel, media este formata numai din cele 3 note luate pentru examenele scrise. De exemplu: media de la bac e formata din notele obtinute la romana scris, matematica si istorie/geografie/biologie, depinde pentru ce opteaza fiecare.

E o aiureala pentru ca la probele orale se luau note destul de mari. Eu de exemplu, in loc de competentele dracilor aveam romana oral, franceza oral si educatie fizica. Evident am luat 10 la toate si a saltat destul de mult media bacului per total. Daca era sa se ia in calcul numai media celor 3 probe scrise, as fi luat 8.13 media de bac, asa, am luat 9.12… Vedeti cum se ridica destul de mult media cu ajutorul probelor simple, orale.

Asa e in Romania, cand vine un ministru noi schimba toate rhulile, schimba toate examenele si toata lumea este bulversata. Nimeni nu mai stie ce sa creada, nimeni nu mai stie ce sa faca, cum sa invete si asa mai departe. Se mai mira cineva ca avem 70% picati la bac? Ei unul nu ma mai mir pentru ca toata lumea e ametita cu aceste schimbari ale examenului de bacalaureat. Bine, nu zic ca este singrua vina pentru care acem o rata de promovabilitate atat de mica, insa se aduna toate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top