Sunday 16th June 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Chestia asta cu somajul dupa liceu a capatat amploare in ultimii 10 ani. Imi aduc aminte ca si atunci cand am terminat eu liceul colegii se ingramadeau cu dosarele la AJOFM Mehedinti. Corect, cand e de luat bani gratis, suntem primii si stam la coada fara sa cartim. Cat somaj trebuia luat? Cred ca vreo 200 si ceva de lei, nu va imaginati ca cine stie ce suma, undva la jumatatea salariului minim pe economie, poate si mai putin dar copiii se duceau indemnati de parinti. Va dati seama ce parinti aveau? In loc sa ii indemne sa isi caute un loc de munca, ii indemnau sa stea casa pe 2 lei ca sa ia acesti 2 lei de la stat moca… Ce pot sa mai zic? Asa parinti, asa copii…

La un moment dat ma intrebam de unde tot au vecinii bani de tigari si de cafele, ca ii vezi toata ziua la scara cu cafeaua si tigarea in bot, dar de muncit nu muncesc. Daca au deptul la somaj 1 an, 1 an sunt in stare sa stea departe de acasta odioasa preocupare numita munca. E mai usor sa stai acasa si sa primesti bani degeaba, nu?

Nu vreau sa fiu rautacios, insa mi se pare o prostie ca statul incurajeaza asemenea practici. Dupa ce ca avem o rata a somajului foarte mare mai vin si tinerii cu talente de stat acasa pe banii statului. Te mai miri ca tanara generatie fuge de munca precum dracul de tamaie? Pai cum sa nu fuga cand inca din terminarea studiilor ei sunt incurajati sa stea, nu sa munceasca? Numai la noi vezi asa ceva din pacate. Ar trebui facute niste legi serioase, nu bataie de joc ce avem in prezent. Oamenii sa invete sa munceasca, nu sa indrageasca statul degeaba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top