Locurile retrase atrag ciudatii

Eu daca m-am obisnuit sa imi iau laptopul si sa ma duc sa scriu prin “natura”, evident imi caut locurile putin mai retrase, sa nu fie aglomeratie, sa nu fie zgomot, sa nu fie nimic deranjant in jur. Ei bine, zona Garii din Severin este un asemenea loc, cu toate ca gara ar trebui sa fie un loc destul de aglomerat. Este aglomerat din pricina uzinei de vagoane din vecinatate, angajatii isi parcheaza masinile in zona, altfel nici vorba de oameni in jur.

Da, in Severin oamenii nu mai calatoresc cu trenul, si de fapt cred ca nicaieri in tara. CFR cred ca a ajuns un fel de Posta Romana, falimentara si imposibil de redresat, o gaura in bugetul statului generata de incompetenta si hotie. De ce sa mai mergi cu trenul cand e mai rapida masina? In trenuri nu exista AC, nu exista confort, nu exista viteza. Pe timp de vara te coci precum oul in tigaie in acele vagoane.

Asadar, din moment ce oamenii nu circula cu trenul, nu are ce aglomeratie sa fie in acea zona. Totusi, in timp ce scriu, toti ciudatii apar la orizont, fel de fel de oameni, unii fara casa ce-si fac veacurile prin ale garii boscheti, dame de companie, oameni nebuni in adevratul sens al cuvantului… Si stau si ma intreb daca toate locurile linistite sunt asa ori doar eu am avut bafta sa nimeresc intr-unul mai ciudat?

Cred ca locurile retrase au “regie proprie”, reprezinta un loc de adunare pentru oameni marginalizati sau imposibil de integrat intr-o societate bazata pe prejudecati. Poate ca am sa schimb locul de “munca” si o sa incerc sa gasesc altul la fel de linistit, sa observ si acolo ce se petrece, cun sunt oamenii si ce obiceiuri au.

About The Author

  • ADD YOUR COMMENT