Sunday 16th June 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Lenea la Români este cod întipărit în ADN. Cum să avem fraților o țară prosperă dacă nu ne place munca? Nu ai cum să creezi prosperitate dacă nu-ți place să dai din coate. Toate țările din vest au luat un avans de sute de ani pentru că oamenii lor au muncit și au muncit de le-au sărit capacele.

În România, lenea e cocoană mare cum spune un proverb din bătrâni. Partea proastă este că din cauza ei, țara bate pasul pe loc și apar mentalități destul de ciudate și de slab productive. Una dintre ele se leagă de job, de modul în care tineri ar trebui să muncească.

Observ că e la modă în societate ideea de a te duce la muncă, să primești foarte mulți bani dar tu să nu fi nevoit să faci cine știe ce. Și chestia asta este propovăduită chiar de părinții tinerilor pe care-i educă destul de prost. „Lasă că mai bine stă băiatul meu casă decât să-i rupă ăștia cârca cu munca”.

Motivul pentru care românii își învață copii să fie leneși este destul de simplu: pute pământul sub ei de lene. Discutăm despre niște oameni care au trăit 30 de ani de libertate înțeleasă după ureche și care la rândul lor sunt niște needucați. Un analfabet nu va putea niciodată să educe pe cineva.

Fuga de muncă nu o să ne ridice niciodată, din contră, o să ne degradeze din ce în ce mai mult societatea. Deja magazinele caută disperate angajați, însă tinerii sfătuiți de părinți să muncească doar nimic pe bani de boier, nu sunt interesați. Foarte bine fraților, o să evoluăm noi ca nație când o să-mi văd eu ceafa. Sau când o să zboare porcul mai precis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top