Saturday 18th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Legumele pe care le cumpărăm azi din hipermarket sau din piață clar nu mai sunt legumele pe care le mâncam noi în tinerețe, aduse de părinți de la țară. Lucrurile s-au schimbat destul de mult și s-a dus zvonul că legumele și fructele din hipermarketuri sunt pline de E-uri și nu au nici un gust. Dar oare așa să fie? Și cum rămâne cu legumele din piață?

Ei bine, eu am o oarecare problemă cu legumele din piață. De fapt am mai multe probleme pe care le vom discuta imediat. În primul rând, nu sunt de la țărani din curte. S-au dus vremurile când țăranii aveau loc în piață. Legumele pe care le vedem în piață sunt din același loc din care vin și legumele din hipermarketuri, adică de la depozite, adică din alte colțuri ale lumii, nicidecum din grădina proprie. Atunci, de ce ai mai cumpăra legume din piață dacă sunt la fel de romanești precum cele din Turcia de pe rafturile hipermarketurilor?

În piețele din România, micul agricultor nu are loc de samsari și de țigani. Samsarii și-au cumpărat dube și se duc la țărani să cumpere cartofii cu 40 de bani kilogramul și să-l vândă apoi în piață cu 1.5 lei kilogramul. Păi cum să nu-și cumpere ei vile și mașini de lux cu asemenea afaceri profitabile? Cine nu și-ar dori un profit de 200%?

Și mai sunt și țiganii prin piețe, țigani care și ei, au căpătat alură de mari agricultori. Bă frate, mă lași? Când o să vedeți voi țigan care să muncească la câmp, o să-mi văd eu ceafa probabil. Același timp de sămsărie întâmplă și cu țiganii. Ia la preț de nimic de la țărani și vând ei în piață. Că s-au pus cu cururile alea mari pe tarabe și nu mai are nimeni loc de ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top