Friday 22nd September 2023
10AM - 5PM, Mon - Fri

Am ajuns la concluzia asta  dupa ce am folosit si eu vre-un an de zile un Asus care costa cam 1200 lei nou, in magazin. Este un laptop low entry de 14 inch pe care l-am cumparat pentru performantele bateriei. Tine bateria 5 ore la el. Eu m-am gandit ca o durata de viata a bateriei o sa insemne compromis pentru performanta, insa nu m-am gandit niciodata ca un laptop fabricat in 2014 va fi atat de slab incat nu va putea sa ruleze nici macar Youtube 720p…

Este un Celeron N dual core la 2.16 GHZ cu 2 GB  DDR3 memorie. Procesorul este buba, este prea slab ca sa suporte si rezolutie mare 1366×768, sa reuseasca sa suporte si clipuri video. Acest laptop, in afara faptului ca poti edita documente in Word pe el, nu este bun de absolut nimic. Nu poti nici macar sa navighezi pe net. Este atat de lent, incat te enervezi si renunti din start. Cred ca cei de la Asus au fost cel putin beti cand au pus asemenea componente in laptopurile lor.

M-as fi asteptat la asemenea functionalitate de la Acer sau alte marci no name, insa ma surprinde destul de mult decizia Asus. Sfatul meu este sa nu cumparati niciodata laptopuri cu procesoare Celeron indiferent de marca, in special aveti grija la cele low entry. Daca planuiti sa faceti cu ele ceva mai mult de editare text, o sa aveti o mica mare surpriza. Nici macar e-mail de la Google nu e fluent cu laptopurile astea, e de-a dreptul ridicol.

Mai bine va orientati catre ceva second hand de 1000 de lei, cu siguranta gasiti ceva cu i5 de care veti fi foarte multumiti chiar daca nu o sa va tina bateria 5 ore. E mai rentabil sa cumperi si o baterie noua de cat sa cumperi un laptop cu baterie 5 ore pe care nu il poti folosi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top