Wednesday 22nd May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Bai fratilor, eu am mai vazut oameni carora sa le placa sa bea. Oameni carora sa le placa distractia si carora sa le placa sa o faca lata o data pe luna sau ceva de genul… Dar n-am vazut in viata mea atatia betivani cati sunt prin satele din Romania. Cred ca e ceva anormal sa fi treaz daca locuiesti la tara sau ceva de genul, poate esti chiar pedepsit de comunitatea respectiva daca esti prins treaz.

Nu vreau sa exagerez, insa va dau cuvantul meu ca nu suport betivanii, boschetarii. Din punctul meu de vedere, betivanii sunt niste boschetari si atat. Nu merita nici macar un scuipat. La oras, boscaiala o vezi prin cartiere marginase precum Schela din Severin, unde boshcetarii arunca sticlele de bere de 2 litri goale direct pe fereastra garsonierei, nu mai pot sa mearga pe picioare lor nici pana in bucatarie unde este cosul de gunoi sau jos la scara la pubela.  La tara, boscaiala incepe dimineata, punctul culminant e la pranz, la ora 14 tot satul doarme de nu vezi tipenie de om, apoi seara incep sa se trezeasca si sa stea ca bufnitele pe la porti la barfa, la un pahar bineinteles…

Nu as vrea niciodata sa traiesc intr-o asemenea lume, in care alcoolul face regula. Daca alcoolul a ajuns sa fie litera de lege nu am sa accept niciodata asemenea lucruri. Prefer sa ma mut in munti unde nu sunt nici boschetari nici boasca. Imi place sa fiu om serios, nu alcoolic. Lumea satului din pacate nu mai e de multi ani acel spatiu mitic, vechi, arhaic, plin de incarcatura istorica. Nu, satul a devenit loc de boschetareala pentru cei care nu pot sa mai dea cu boasca pe la oras. Alcool si iar alcool.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top