Saturday 18th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Oamenii nu sunt perfecți cu toate că lumea vrea să atingă un fel de perfecțiunea aspectului fizic. S-a ajuns în acest punct pentru că am devenit treptat o societate ahtiată după cultul frumosului, bărbații doresc doar femei frumoase și femeile doar bărbați cu mușchi desprinși parcă din filmele cu Bruce Willis. În această lume a frumosului, kilogramele în plus nu au ce căuta și automat, cei care suferă de această problemă vor fi întotdeauna marginalizați. Bine, mă refer aici la România în special, țară în care prejudecățile fac parte din viața de zi cu zi a cetățenilor.

Observăm cu toții pe stradă acele femei care sunt mai plinuțe, care sunt un pic mai grăsuțe sau chiar obeze care se îmbracă mereu în negru pentru a sta departe de criticile celor din jur. Negrul te ajută să pari mai slab, este un fel de iluzie optică. De ce? De ce mereu oamenii cu probleme trebuie să își schimbe comportamentul și personalitatea din cauza celor din jur care se grăbesc să critice un aspect fizic, nu o personalitate? Îmi e destul de greu să înțeleg chestia asta.

Merg de multe ori pe stradă și aud vorbe de genul „Uite și pe ăla cum arată” „Mamă ce față avea ăla” sau „Uite și la aia cât e de grasă”, vorbe răutăcioase și batjocoritoare ce rup bucăți din cei care le aud și realizează că despre ei este vorba…  Din punctul meu de vedere fetele nu ar trebui să se ascundă în spatele unor haine sobre ca de înmormântare. Ar trebui să poarte mereu rochii colorate, vii, pline de verde, albastru, roșu, nuanțe care sunt pozitive și care transmit good vibes…

Se pot cumpăra rochii mărimi mari de la inpuff.ro și sunt de părere că toate fetele cu kilograme în plus ar trebui să se bucure de ele. De ce mereu trebuie să ne pese de ceea ce zic cei din jurul nostru și să renunțăm la propria personalitate? Cred că și cei care se lasă ridiculizați doar pentru că sunt diferiți sunt de vină pentru nivelul monstru al prejudecăților existent în societatea din România în ziua de azi. Știu că e greu să nu-ți pese, suntem oameni și avem suflet însă sunt de părere că trebuie să trecem peste aceste prejudecăți dacă nu vrem să ne pierdem pe drum.

Kilogramele în plus nu trebuie să descurajeze pe nimeni în ceea ce privește purtarea unor anumite haine. Există pe internet rochițe XXL destul de frumoase, pozitive, care sunt sigur că pot să reprezinte mult mai bine față de ținuta neagră, personalitatea cuiva. Chiar aș vrea vara să văd femei cu kilograme în plus cu rochii de seară mărimi mari, pe stradă sau pe la terase, să văd și eu că societatea din România se schimbă.

Tu? Ce părere ai despre modul sumbru în care unele femei sunt nevoite să se îmbrace în ziua de azi din cauza prejudecăților?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top