Joburile part time si dezvoltarea personala

Cati dintre voi cunoasteti tineri care au un job part time in timpul liceului sau facultatii? Prea putini. Tinerii din ziua de azi fug de munca mai ceva ca dracu’ de tamaie si din aceasta cauza, nici nu reusesc sa isi dezvolte o personalitate, o cariera pe viitor. Personalitatea si cariera sunt mana in mana, nu putem avea o cariera intr-un domeniu care nu ne place si cateva joburi part-time sunt capabile sa ne ofere o perspectiva in detaliu asupra domeniului pe care urmeaza sa ne axam.

Dezvoltare profesionala paralel cu dezvoltare personala?

In trecut, nu exista in Romania posibilitatea de a avea un job part-time. Nu existau nici cursuri de dezvoltare personala. Astfel, tinerii ajungeau in facultati, terminau facultatile fara sa aiba posibilitatea sa profeseze putin in domeniul respectiv, nu aveau ocazia sa stea in domeniul respectiv cateva ore chiar daca nu era o ramura ce si-o doreau. Fiind in domeniu, in realitate, ar fi stiut dinainte daca acea meserie o pot practica toata viata. Joburile part time te dezvolta personal si iti dau ocazia sa faci lucruri astfel incat sa iei cele mai bune decizii.

Doar munca este capabila sa te invete valoarea banului

Tinerii din ziua de azi au o problema atunci cand vine vorba de luat decizii. Nu stau sa analizeze, se arunca cu capul inainte si din pacate aleg sa ia niste decizii pripite ce ulterior se dovedesc foarte proaste. Acest lucru se poate schimba daca tinerii aleg un job part-time capabil sa ii caleasca pentru viata, sa vada ce inseamna sa ai un patron, ce inseamna sa muncesti pentru cineva, sa stai in picioare, sa iasa din mainile tale un obiect complet functional.

Pe Aptjob.ro tinerii interesati de o formare personala si profsionala pot sa caute joburi part-time. Pot sa vada cu ochii lor ce inseamna sa iti castigi banul, e foarte important sa stii valoarea banului inca din tinerete pentru ca ma uit in jur si vad atat de multi pierde-vara care viseaza la munti de bani fara munca. Asa ceva nu se poate, spartul semintelor desi pare un veritabil job part-time, nu are cum sa te dezvolte, nici semintele nici scara blocului unde petreci seri intregi. Tinerii trebuie sa se reprofileze si asta cat mai urgent.

About The Author

  • ADD YOUR COMMENT