Saturday 2nd December 2023
10AM - 5PM, Mon - Fri

Mă uit cu stupoare la unii părinți din ziua de azi care cumpără jucării iPhone pentru copiii lor. E drept, acum nu știu dacă fac treaba asta considerând acel telefon scump o jucărie sau un motiv de a se da rotunzi, că la noi e o problemă și cu fala prostească…

Cert este că tehnologia în general nu dezvoltă imaginația și creativitatea celor mici de cât într-o foarte mică măsură. Nu spun că cei mici trebuie rupți complet de tehnologie, doar că ar fi mai potrivite pentru ei de exemplu niște jocuri de construit case.

În ultimii ani majoritatea părinților s-au obișnuit să cumpere celor mici tehnologie drept cadouri și sincer să fiu nu cred că este o idee foarte bună pentru că cei mici au nevoie de jucării capabile să le dezvolte imaginația, atenția, inteligența, pe care să le scoată afară pe păturică și să le joace/împartă cu alți copii.

Dacă cei mici stau cu nasul într-un ecran de dimineața până seara, nu știu cât poate fi de constructiv. Sunt șanse mari să-și strice ochii și să se îndobitocească. Eu unul ador jocurile educative pe care cei mici să stea și să le întoarcă pe toate părțile: puzzle, lego, jocuri pe care le puteți cumpăra de pe http://www.educlass.ro/.

Sper să nu devin niciodată genul de părinte care face cadouri de genul iPhone și alte inutilități de genul. Eu când eram mic nu aveam tehnologie, nu aveam jucării măcar, ni le confecționam fiecare cum puteam.

Cei care aveau părinții tâmplari aduceau lemne, cei care aveau părinți sudori aduceau fierotanii și așa ne confecționam noi jucăriile în anii 90. Deși toată lumea a considerat anii 90 drept niște ani gri și săraci, au fost mai de grabă reprezentativi pentru simplitate și pentru bun simț.

Când au apărut banii s-a dus dracului tot, inclusiv inteligența, personalitatea, creativitatea, calități ținute în frâu de o tehnologie ce face de toate în locul nostru, mai are puțin și se duce și la muncă în locul nostru. Pentru cei mici, mergeți pe jucării educative… E spre binele lor.

 

Educlass

Adresa: Str. Matei Voievod 15

București

Telefon: 021 3454540

0733 931104

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top