Wednesday 15th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Societatea din ziua de azi adopta un regim de detentie pentru a pedepsi indivizii ce nu reusesc sa se alinieze morale si constiintei colective. Incerc de multe ori sa imi imaginez ce viata as putea trai in spatele gratiilor. Sa vad o celula de 3 pe 2 in fiecare zi timp de 10 ani. Sa vad aceiasi oameni timp de 10 ani.

Omul trebuie sa fie liber, altfel se stinge incet si sigur, innecat si sufocat de imposibilitatea de a socializa si de a isi duce traiul in modul in care doreste. Pedeapsa, venita din partea autoritatilor, doreste sa fie intr-un fel reeducare. Din moment ce nu toti oamenii sunt la fel, nu ne putem astepta ca toata lumea sa se comporte civilizat, sau sa nu faca greseli. Dupa cum spune si un batran proverb romanesc “a gresi e omeneste”, societatea suporta asemenea greseli cu drept de plata, insa.

Libertatea este cea mai importanta, iar daca maine as fi aruncat in spatele gratiilor, nu stiu cum m-as putea acomoda cu aceasta idee, cu ideea ca voi fi liber peste X timp. Probabil, dupa indelungi nopti nedormite resemnarea ar veni de la sine, fara mari eforturi. Suntem adaptabili asa ca nu avem de ales, trebuie sa traim oricum atata timp cat inca mai avem dreptul la viata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top