Instrumentele muzicale clasince, incotro?

Eu unul nu prea mai cunosc tineri pasionati de pian sau de vioara. Daca cu chitara e mai usor, atunci cand vine vorba de instrumente muzicale clasice, inclusiv trompeta, avem un deficit din ce in ce mai mare de talente. Cum se nasc talentele atunci? Practic se nasc din 1% inspiratie si 99% transpiratie. E nevoie de foarte multa munca pentru a razbi in sfera aceasta a talentelor, a iesirii din anonimat.

De cativa ani au inceput sa apara emisiuni precum Romanii au Talent, emisiuni care au scopul de a aduce in prim plan oameni mai putini norocosi, insa care au talente extraordinar de puternice. Atunci cand vorbim despre muzica, pasiunea trebuie sa isi aiba izvorul intr-un instrument. E drept, ca sa faci muzica in ziua de azi nu prea mai ai nevoie decat de voce, instrumentele computerizate, calculatoarele fac restul de treaba.

Cand eram mic, multi prieteni de-ai mei erau dusi de parinti la cursuri de muzica. Vecinul de la etajul 2 era cu vioara iar colegul meu de banca era cu tobele. Astazi, rar de tot mai auzi cate un copil care sa fie pasionat de asa ceva… E mai important pentru ei Facebook, sa fie cineva in mediul online de cat sa traiasca intr-o realitate talentata si bine ancorata in concret.

About The Author

  • ADD YOUR COMMENT