Inceput de august

Luna august vine cu alta canicula

Canicula de august este putin diferita de cea din zilele trecute. Temperaturile nu or sa mai ajunga la 39 – 40 de garde, insa vom avea 35 – 36 de garde destul de mult timp astfel incat atmosfera nu se va mai racori. Ca sa explicam pe intelesul tuturor, o temperatura mare pe timp de zi pe perioada scurta nu creaza disconfort. Disconfortul este creat de faptul ca noaptea temperaturile sunt mari si astfel atmosfera nu se mai raceste.

De ce nu se mai racoreste afara in august?

Sa luam de exemplu o zi caniculara de vara, pe timp de zi sunt 37 de grade Celsius iar pe timp de noapte sunt 22. Aici e totul ok, insa daca avem 15 zile cu 37, betoanele or sa incepe sa inmagazineze din ce in ce mai multa caldura si noaptea nu vom mai avea 22, vom avea 26 – 27… Acum incepe sa se creeze disconfortul termic accentuat, sa simtim ca nu mai avem aer si sa ne dorim cel putin o excursie la Polul Nord pana cand vremea isi incheie socotelile cu canicula.

Romanul, “Canuta om sucit”

Cu toate acestea, mai putin de o luna ne desparte de finalul oficial al verii. Vine toamna si o sa incepem sa ne plangem ca niste babe de ploi, vine iarna si o sa fim din nou luati prin surprindere de zapada. Firea umana este mereu nemultumita, mereu are ceva de comentat. Vara nu e bine, iarna nu e bine, toamna nu mai zic… Cred ca am putea sa ne declaram tara in care oamenii se bucura numai de primavara.

Totusi nu pot sa aduc in discutie si solutia BOR care indeamna la rugaciuni de ploaie pe timp de canicula. In loc sa scoata din visterie bani sa dea oamenilor pentru sisteme de irigatii, popii indeamna oamenii sa se roage pentru a veni ploaia… Deci asa ceva… Stiu ca nu are legatura cu luna august, insa ma simteam dator sa o amintesc si pe asta.

About The Author

  • ADD YOUR COMMENT