Încep să primesc din ce în ce mai mult SPAM pe adresa de e-mail. Care să fie cauza?

În urmă cu vreo câteva luni, vreo 3 la număr, am măsurat, cântărit și toate cele inclusiv numărat, mesajele de tip SPAM pe care le primeam pe adresa mea de mail principală. Erau undeva la 30/zi. Astăzi primesc 30 în doar 6 ore. De pe o zi pe alta depășesc 100 de e-mail-uri de tip SPAM încasate și m-am întrebat de ce. E o creștere destul de alarmantă atâta timp cât nu am adresa pusă în alte locuri noi față de cele existente. Deci nu am pus-o în locații noi ca să poată fi luată de alți boți de SPAM.

E oare posibil să se fi înmulțit considerabil cârdășia celor care spamează? E și asta o variantă cred pentru că până la urmă, spam-ul este foarte ieftin chiar dacă nu-i eficient. Sau poate că este eficient din moment ce există, nu? Că nu ar avea nimeni interesul să investească într-o chestie ce nu aduce rezultatele dorite, nu? Eu unul nu am cumpărat în viața mea ceva în urma vreunui E-mail primit în SPAM, niciodată. Nu știu, mereu am considerat o inutilitate totală SPAM-ul dar se pare că există destul de mulți oameni care mă contrazic, sunt cei care cumpără din ce primesc pe mail.

Din păcate nimeni nu poate să pună capac flagelului numit SPAM pentru că nu există interes în acest sens. Cineva face bani folosind această metodă ilegală (căci spam-ul este ilegal) și de aici pleacă totul. Atunci când 90% din totalitatea mailurilor trimise într-o zi obișnuită sunt de tip SPAM, nu știu dacă se poate face ceva în acest sens, nu am evoluat suficient ca să-i putem pune capac.

About The Author

  • ADD YOUR COMMENT