Saturday 18th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Există un tip de blogger, denumit pișcotar în blogosferă pentru faptul că este obișnuit să facă reclamă ieftină unor branduri oarecare. Mai exact, brandul îi trimite un iaurt, un ananas, un compot de mere, bloggerul care primește degeaba aceste nimicuri trebuie la rândul lui să le facă o poză și să  spună strașnic pe Facebook faptul că a primit acele nimicuri ieftine de la compania X.

Pretextele folosite de companii pentru a trimite asemenea produse sunt destul de vaste, de la testare până la cadouri pentru buna colaborare… Cu alte cuvinte: reclamă ieftină pentru că știm cu toții, bloggerii  au destul de multă influență pe Facebook și pot susține campanii de brand awarenes.

Ieftin și prost – cam asta este ideea de publicitate prin blogosferă, motiv pentru care am început să dau unfriend celor care promovează asemenea produse non stop. Eu înțeleg faptul că este foarte românească ideea de a primi ceva gratis, dar nu știu ce să zic, să fie naiba și lucruri mai de valoare, nu tot timpul 3 lulele 3 surcele pentru că mi se pare de porc să fii recunoscut în lumea întreagă pentru acel iaurt primit gratis. Hai frate, chiar așa de ieftin ești? Un iaurt? Mi se pare cel puțin deplasat, adică atât de multă ambiție ai tu ca blogger? Dacă tot încerci să trăiești din diverse treburi, de ce nu faci și alte chestii ceva mai avansate? Sunt atât de puțini oamenii care se mulțumesc cu puțin… Poate peste câțiva ani o să existe chiar și o meserie de genul: pișcotar full time dacă nu cumva există deja. E posibil să aibă altă denumire dar să existe…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top