Sunday 16th June 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Nu am înțeles niciodată de ce fast-food-urile sau restaurantele nu investesc în aparate de gătit care chiar pot să facă diferența. De exemplu, nu știu în alte părți, dar cel puțin la Severin nu cred ai posibilitatea să mănânci o carne făcută pe un grătar cu rocă vulcanică.

Cei care s-au mai învârtit în lumea Horeca știu probabil că acest tip de grătar este considerat cel mai bun, reușind să simuleze aproape de perfecțiune gustul acela de carne friptă în mijlocul naturii. E clar că aparatele industriale vor avea altă aplicație, vor trebui să fie eficiente din multe puncte de vedere: randament, capacitate, consum, costuri de întreținere, etc. Clar prețurile vor fi pe măsură însă cine vrea calitate, nu se uită la bani. Și oricum aparatele de gătit profesionale au prețuri mari orice-ai face, chiar și la mâna a doua dacă încerci să le cumperi o să observi că sunt destul de scumpe.

Acum, rămâne la aprecierea fiecărui fast food, fiecărui restaurant în parte dacă dorește să-și servească clienții cu un grătar de calitate. Restaurantele din România sunt destul de deficitare la acest capitol mai ales dacă discutăm despre cele care se află în orașele mici de provincie.

Sunt orașe în care restaurantele nu servesc peste zi decât în cazuri rare, și care sunt folosite mai mult pentru organizarea de nunți și botezuri. Dar nu știu, chiar și așa în cadrul unor evenimente mai restrânse oamenii ar trebui serviți cu un meniu de calitate.

Conceptul de restaurant în România diferă foarte mult de străinătate unde incintele se deschid doar câteva ceasuri pe zi pentru a se servi prânzul și maxim cina. Discutăm despre niște localuri care servesc numai pe bază de invitație și care sunt mereu pline, localuri deschise în ideea de a face oamenii fericiți, de a servi mâncăruri cât mai bune.

Până să ajungem noi la acel nivel mai avem de tras dar cine știe, poate cândva schimbarea o să apară. Poate atunci or să aibă și patronii de restaurante de la noi motive să investească în grătare de calitate capabile să aducă pe mesele clienților cea mai calitativă mâncare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top