Wednesday 22nd May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Generația fără busolă sunt tinerii de maxim 25 de ani care pică bacul, care nu au nicio pasiune în afară de tocatul semințelor prin parcuri și Facebook, care nu au niciun hobby în care să investească timp, bani și pasiune, tinerii pentru care banii sunt totul în viață. Nu contează că pici bacul, că tot găsești de muncă prin străinătate și faci mai mult decât proștii care s-au chinuit să învețe și care s-au angajat în România. Generația asta fără busolă care nu știe ce vrea, e din ce în ce mai vizibilă din păcate și țara o să aibă destul de multe probleme pe viitor dacă nu schimbă ceva.

Ce să schimbe? Să facă cumva să redea tinerilor pasiunea pentru citit, pentru carte. Nivelul de golăneală de 2 lei din societate a atins cote maxime în ultimii ani. Apoi, statul trebuie să facă ceva cu mentalitatea muncii. Să învețe tinerii că e bine să muncească, nu să stea până la 30 de ani pe banii părinților. România nu se poate ridica prin nemuncă, lene. Se poate ridica doar prin muncă.

Tinerii trebuie să muncească mult și la ei în țară. Salariile ar trebui ridicate și scăzute proporțiile contribuțiilor. Nu se poate să faci salariul jumi-juma cu statul, e prea mult și chestia cea mai frustrantă este că nu vezi roadele acestei împărțeli „frățești”…

Generația fără busolă are nevoie de îndrumare, altfel România va deveni o țară pustie, plină de niște oameni care nu vor fi în stare să se descurce pe meleagurile lor și care vor pleca bineînțeles să care saci cu ciment cu spatele prin Italia sau alte locuri de pe glob.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top