Saturday 18th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Frica de moarte ne bantuie pe fiecare dintre noi. De ce? Pentru ca nimeni nu s-a mai intors vreo data din morti ca sa ne spuna daca exista ceva dincolo ori ba. Deocamdata, tot ce sustine religia nu poate fi dovedit stiintific iar acest lucru ne face sa ne temem pentru vietile noastre. Daca cei care cred in dumnezeu sunt oleaca mai linistiti asteptand viata de apoi, cei care nu cred in nimic, ateii, sunt ceva mai speriati si tin mai mult la viata lor.

O sa observati faptul ca ateii sunt cei care fac mult sport, cei care mananca cel mai sanatos, pe cand cei care cred in Dumnezeu sunt destul de neglijenti atat in legatura cu modul deformat in care arata, cat si cu sanatatea lor. Crestinismul nu te indeamna la abuz, insa asta e o discutie pe care o vom aborda cu alta ocazie. Deocamdata sa stabilim daca e bine sau nu sa ne fie frica de moarte. Din punctul meu de vedere, tuturor ne e frica de neprevazut, de lucrurile ce vin pe neasteptate.

Da, moartea vine pe neasteptate, niciodata anuntata de cat in cazul bolnavilor de cancer care de exemplu, au termene date de medici cu zilele cat mai au de trait. Daca am stii de la inceput cat avem de trait si modul in care am muri, cu siguranta am face tot posibilul sa schimbam soarta, sa traim mai mult de cat ne-a fost dat. Din punct de vedere stiintific, exista putine cunostinte in legatura cu ce se intampla in modul in care murim. Deocamdata nu stim nici macar cum se formeaza sentimentele…

Voua va e frica de moarte? Daca da, de ce? Sunteti credinciosi sau atei? Lasati-mi un comentariu cu raspuns la aceste intrebari, ca sunt curios sa vad ce cred si altii despre moarte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top