Wednesday 22nd May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Voi ați observat că în țara asta, fiecare fenomen meteo vine la pachet cu nenorocirea? Dacă ninge, oamenii rămân sechestrați prin case, apoi au probleme cu inundațiile. Dacă plouă, se știe că vin viiturile și le iau casele oamenilor, uneori cu tot cu ei înăuntru, că românul preferă să moară înecat decât să se ducă într-o zonă de siguranță. Eu nu am văzut nicăieri în lume atât de multă prostie ca-n țara asta, pe bune. La noi există probleme cu inundațiile de ani de zile, de când ne știm.

Anual auzim de case luate de ape, de sinistrați și așa mai departe și sunt de părere că vina nu este decât a oamenilor care continuă să-și reconstruiască acele case luate de ape exact în același loc. De acord, vezi că statul nu face absolut nimic pentru a evita aceste inundații. Dar tu ca om, nu te gândești că te chinui un an de zile să reconstruiești casa luată de apă pentru doar câteva luni?

Că vine iar apa și ți-o ia și pe asta reconstruită. Pe bune, eu aș vrea să știu de câte ori și-au reconstruit oamenii casele prin zonele calamitate? Uneori te miri că nu se duc la muncă și că stau pe ajutoare sociale. Păi, când să se ducă la muncă dacă ei tot ce fac un an de zile este să-și reconstruiască acele case luate de ape? Cred că sunt acolo niște meseriași excepționali din moment ce jumătate din viață nu au făcut nimic altceva decât să-și repare casa luată de apă.

Că uneori casele sunt luate de două ori pe an, nu doar o dată. Sunt luate primăvara după ce se topește zăpada și o dată toamna când plouă foarte mult… Nu frate, noi suntem țara nenorocirilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top