Saturday 2nd December 2023
10AM - 5PM, Mon - Fri

Nimic nu mă scârbește mai tare decât aroganța, nedreptatea și prostia. Din păcate, în România vezi toate aceste trăsături de caracter înglobate într-o singură persoană. Mergeam zilele trecute cu un taxi în spatele unei mașini care aparținea fiicei unui patron de școală de șoferi din oraș. Și, ce să vezi, mașină bengoasă, nu glumă, dar fata nu a semnalizat NICIODATĂ cât timp am stat în spatele ei.

Întâmplarea a făcut să avem traseu comun vreo 2 km, timp în care fata nu a semnalizat nici măcar din greșeală o dată. Păi ce pretenții să mai avem de la simpli elevi, când copiii ăștia crescuți în școlile de șoferi sfidează legea cu nesimțire și conduc după ureche, după cum îi taie capul?

E incredibil cât de mult s-a degradat societatea asta a noastră în ultimii 10-15 ani. Parcă nimeni nu mai vrea să țină cont de reguli, fie ele chiar și de circulație. Se pare că cu cât ai mai mulți bani, cu atât ești mai măgar și mai nesimțit, și crești cu impresia că ești șmecher și că nimeni nu poate să-și facă nimic niciodată. Asta s-a întâmplat din cauza faptului că din societate a lipsit autoritatea.

De exemplu dacă poliția ar umbla mai des pe stradă și ar sancționa mai des șoferii pentru lipsa semnalizării, lucrurile ar reintra în normal. Dar atât timp cât vezi poliția numai prin boscheți cu radarul la pârlit de „vitezomani”, n-are ce să se schimbe.

Sunt tare curios dacă oamenii cu bun simț își vor mai găsi locul într-o asemenea societate peste vreo 10-15 ani, că deja nu prea mai ai loc de nesimțiți, de maneliști, țigani și spărgători de semințe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top