Thursday 16th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Am intrat la o farmacie locală să cumpăr pentru cineva un anumit medicament. Mi-a arătat pe internet ce anume îi trebuie iar eu am intrat în farmacie cu poza în telefon. Nu mică mi-a fost mirarea să văd că în farmacia de la colțul blocului, prețul era mult mai mare decât cel afișat pe site. Nu știu de ce, dar am impresia că farmaciile sunt de departe cea mai profitabilă afacere din România la ora actuală, cred că sunt chiar peste cazinouri.

Și nu este vorba despre câțiva lei, este vorba despre câțiva zeci de lei diferență. Într-o țară normală la cap, statul ar interveni și ar limita profiturile acestor gunoaie de oameni care s-au obișnuit să facă averi din bolile și din nenorocirile, din cancerele altora. Domeniul acesta al sănătății este unul foarte sensibil și ar trebui drastic limitată marja de profit a farmaciilor. Nu este nici corect, nici moral ca unii să facă milioane de lei din cauza faptului că alții s-au îmbolnăvit.

Dar na, așa este România până la urmă. Când vreodată a exista ceva corect în România, sau de bun simț, sau când vreodată a simțit vreun cetățean că are vreun drept aici, ori că cineva îl respectă? Sau că-l ajută cu ceva… Nici vorbă. În secunda în care te-ai îmbolnăvit, fii sigur că dacă intri în farmacie ajungi să contribui la vilele proprietarilor de farmacii. Să nu mai zic de jegul moral al celor care au farmacii lângă spitale și vând absolut totul mult mai scump ca-n restul farmaciilor din oraș. Foamea asta de bani, de averi, le ia mințile de tot unora care nu mai au niciun fel de scrupule.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top