Thursday 28th September 2023
10AM - 5PM, Mon - Fri

Mă duc să dau la ANAF 20 de milioane, sau 2000 de lei noi, RON. Este vorba despre regularizarea PFA de anul trecut și vă spun sincer că nu mă duc cu dragă inimă să las acești bani. De ce? Păi pentru că deocamdată, de aproape 1 an de zile de când am PFA, statul nu m-a ajutat absolut niciodată cu nimic. Din contră, a luat măsuri împotriva PFA ca împotriva dușmanului:

  • CAS obligatoriu adică – 1200 lei pe an pentru noi
  • Impozit mărit pentru cei care au PFA în locuință
  • Funcționari acri la ghișee care se poartă cu tine de parcă ar fi obligați cu pistolul la tâmplă să lucreze acolo.
  • Cozi peste cozi la care pierzi ore în șir.

Atunci când vezi că de la an la an nu se întâmplă nimic altceva în afară să se pună taxe adică să se micșoreze profitul și să suporți o umilință totală atunci când trebuie să te duci la ANAF, de ce să te bucuri că mai dai și bani pentru treburile astea sub formă de regularizare? A, și ca să plătești regularizarea nu trebuie să faci altceva de cât să iei două cozi la ANAF, că deh, ei la câte rude și-au angajat pe nașpa, trebuie mereu să găsească să le dea ceva de muncă…

Da, când te duci la ANAF la Severin, să plătești un impozit PDA trebuie să mergi la un ghișeu la un funcționar să îți dea un căcat de foaie cu care apoi  te duci la casierie. La casierie, sunt două femei într-un singur ghișeu. Una îți ia banii și alta scoate din calculator chitanța. E noaptea minții, și tot ei sunt țâfnoși și plini de ură pentru cetățean. După ce că te duci să le dai bani, vorbesc cu tine în doi peri și sunt destul de irascibili.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top