Saturday 18th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Pe măsură ce înaintez în vârstă îmi dau seama că facultățile în țara asta sunt niște simple formalități pe care unii oameni le frecventează doar pentru că nu au altceva mai bun de făcut, ori pentru diverse beneficii colaterale. Toată lumea se miră de ce există atât de multă incompetență pe piața muncii din România, însă uită că diploma este obținută de studenți pe șpagă și chiul, nu pe merit.

Și spun asta pentru că eu cunosc niște cazuri concrete în care oamenii s-au dus să facă Facultatea de Drept la fără frecvențe doar pentru a obține un salariu mai bun la muncă, se schimbă încadrarea dacă ai studii superioare.

Și mai cred că unii se apucă de facultăți de-astea știind foarte bine că nu vor ajunge să profeseze niciodată, că ei vor doar diploma, că vor doar titlul, că vor doar să pară ceva mai interesanți în fața prietenilor, să nu se mai spună despre ei că sunt proști. Că în România, cam asta spun cretinii despre tine dacă nu ai facultate: că ești prost. Evident, cei care consideră asta și au facultate sunt de două ori mai proști decât tine. Cei care se duc la facultate dar nu profesează se duc doar pentru a avea ce completa pe Facebook la secțiunea „Despre mine…”

Nu am înțeles niciodată de unde vine idioțenia asta de idee de a-ți fura căciula de unul singur. De ce te-ai duce la facultate doar ca să ai un rahat de diplomă? De ce să faci facultate iar apoi să nu profesezi niciodată în acel domeniu? Românii sunt ceva de speriat cu prejudecățile lor cu tot. Cum să te duci mă la facultate doar pentru a avea ce trece pe Facebook sau pentru a te lăuda pe la rude?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top